Biljartvereniging 'De Weeme'

Annerveenschekanaal.

Opgericht: 10 januari 1990

Biljartvereniging de Weeme is opgericht na een uit de hand gelopen feestje in toenmalig Café de trekschuit. (Enkele biljarters die van elders kwamen en ook nog eens familie waren vonden het nodig om na het feestje elkaars autoramen te molesteren).
Wij speelden in die tijd mee met de Groninger competitie waaraan veel cafés en buurthuizen deelnamen. Wij gingen naar plaatsen als Hoogezand, Sappemeer, Kolham, Heiligerlee, de Groeve, Veendam, Kropswolde en Wildervank.
Een aantal van de leden hebben toen met goedkeuring van stichting jeugdwerk Anloo een biljartvereniging opgericht in de toenmalige jeugdsoos achter de kerk.
Aan dit jeugdgebouw heeft onze club de naam de Weeme te danken (pastorie).
Sinds die tijd spelen wij recreatief en gaan weinig uit spelen.
In 2004 zijn we samen met het jeugdwerk vertrokken naar het toen nieuw gebouwde Multi functioneel centrum gevestigd aan de Greveling 139 en bleven wij onderdeel van het jeugdwerk.
In 2010 zijn we vertrokken vanuit het jeugdgebouw naar de algemene ruimte in het M.f.c..
De reden was dat het jeugdwerk uit haar jasje gegroeid was en de ruimte van het biljart graag wilde gebruiken als disco.
Er is toen afgesproken dat de biljartvereniging de nieuwe eigenaar werd van het biljart en dat het onderhoud vanaf die tijd ook voor ons clubje was.(deal)
Het is nu een avondje ontspannen biljarten met een glaasje prik en een bitterbal.
Clubkampioen is ieders wens en daar gaan we dan ook voor.
Wij spelen op de woensdagavond (Oktober tot en met Mei) en spelen LIBRE
Contributie is afhankelijk van de uitgaven, maar ligt zo rond de € 30,00 per jaar.
Ook hebben wij wel eens een uitje in de vorm van Forelvissen, Bowlen of poolbiljarten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wedstrijdvormen op biljartclubs (wikipedia)
Op clubavonden van biljartclubs is libre de meest gebruikelijk spelsoort. Er bestaan daar diverse wedstrijdvormen om de partijen te spelen. Er worden bijvoorbeeld 20 of 30 beurten gespeeld. Winnaar is de speler die het hoogste quotiënt heeft van zijn gemaakte caramboles gedeeld door zijn persoonlijke van tevoren bepaalde te maken aantal. Er kan ook worden gespeeld totdat één van de spelers zijn van tevoren bepaalde aantal heeft gehaald. Daarbij is er wel een nabeurt voor de speler die niet van acquit is gegaan. Een partij kan in een gelijkspel eindigen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag biljarten, kom eens langs op de woensdagavond of informeer bij: Willem Joosten of Harry de Jonge.

Ook als het M.f.c. geopend is kunt u gebruik maken van het biljart, compleet met keus
En het gebruik is ook nog eens gratis