Burenhulp

Burenhulp Avk is opgezet door enkele vrijwilligers voor het regelen van eenvoudige, niet professionele hulp aan de dorpsbewoners, die niet bij machte zijn dit zelf uit te voeren. De hulp wordt gegeven vanuit de bewoners van het dorp door mensen die zich daarvoor hebben aangemeld.

Hulp die gegeven kan worden omvat kleine karweitjes in en om het huis, het doen van boodschappen, oppas regelen voor ouders die hun eigen oppas door een plotseling probleem zien wegvallen. Ook een niet geplande vrije dag van school valt hier onder. Ook op het gebied van vraagstukken over computers hebben we expert in ons midden. En zo zijn er meer probleempjes die bij burenhulp kunnen worden voorgelegd. 

Normaal gesproken is Burenhulp er ook voor het vervoeren of begeleiden van mensen naar dokter of ziekenhuis, gezamenlijk  boodschappen doen en het gezelschap houden van mensen die daar behoefte aan hebben. Al deze activiteiten vallen weg door de Coronamaatregelen. Na opheffing van de maatregelen zal ook dit aanbod weer mogelijk zijn.

Als u een hulpverzoek heeft, aarzel dan niet om  06-57603551 te bellen. De telefoon ligt bij 1 van de vrijwilligers, spreek uw boodschap in u wordt altijd teruggebeld.

Bovenstaand nummer is ook te gebruiken om u aan te melden voor het leveren van hulp bij (incidentiele) klusjes. Uw naam en nummer komt dan op de lijst te staan, u kunt aangeven waar u hulp voor kunt bieden. Wanneer er een hulpvraag is wordt de lijst bij langs gebeld. 

Burenhulp Avk werkt onder de paraplu van Dorpsorganisatie Annerveenschekanaal.

Onze folder vindt u in het MFC.

DIT GEBEURD ER

Nieuwsoverzicht

11
feb

Kern met Pit

“Hoe kunnen we het dorpspark nog meer en beter benutten?” Daarmee begon de oproep in…

26
oct

Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen…

07
jun

Steunpunten op afspraak weer open

Instituut Mijnbouwschade Groningen; Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen wij u vanaf 7 juni…

22
feb

Instituut Mijnbouwschade Groningen opent schadeloket in Annerveenschekanaal in Drenthe

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) opent vanaf komende maand een fysiek steunpunt in multifunctioneel centrum…

22
feb

Inwoners Annerveenschekanaal bezorgd over verhalen schade nu NAM stopt met gaswinning

Het is het gesprek van de dag in Annerveenschekanaal. De NAM stopt halverwege volgend jaar…