BILJARTVERENIGING “de Weeme”

De geboorte en groei van biljartvereniging “de Weeme”

Intro:
Een aantal leden van de toenmalige biljartvereniging in de kroeg van Annerveenschekanaalzijn na wat een gezellig avondje kegelen en gourmetten moest worden, opgestapt en hebben hun lidmaatschap per direct opgezegd. De reden was dat er een aantal biljarters die ook nog eens familieleden waren,  het nodig vonden na een aantal biertjes elkaar’s auto’s te molesteren en elkaar ook nog eens de oren te gaan wassen.

Het begin:

Op 10 januari 1990 was er contact met het bestuur van het jeugdwerk en de toenmalige oprichters. Het bestuur en de toenmalige oprichters kwamen deze avond overeen dat er een biljartclub mocht worden gevestigd in het jeugdgebouw(toen nog achter de kerk).De naam van het jeugdgebouw de Weeme werd ook onze clubnaam.Het jeugdwerk had wat inkomsten van huur en de genuttigde consumpties en wij hadden een prachtig biljart in een gezellige en meestal warme ruimte.In een mum van tijd hadden wij 10 leden op de lijst.Deze leden liepen uiteen van beginners tot  zeer geoefende spelers en een ledenstop was het gevolg.Het boekje “hoe leer ik biljarten”van Raymond Ceulemans werd aangeschaft en is nog altijd bij de eerste gebruiker in bezit. Deze biljarter(Geert D, maar we noemen geen namen)heeft inmiddels vooruitgang geboekt en kan tegenwoordig al twee ballen raken.In 2004 is het jeugdwerk en de biljartvereniging  verhuist naar het multifunctioneel centrum de Badde. Het jeugdwerk werd samen met de biljartclub gehuisvest in het oude gedeelte van het Mfc.Bij de verhuizing van het biljart door een erkend bedrijf konden wij ons nieuwe onderkomen en biljart in gebruiknemen. Op deze avond gaven vader en zoon Popma een mooie biljartshow weg.de series van100 en 200 caramboles waren niet meer te tellen, geweldig om te zien.Na drie jaar in deze ruimte te hebben gebiljart wilde het jeugdwerk graag van het biljart af omdat ze de ruimte anders wilden indelen. Dit stuk meubilair stond dus in de weg.De huidige biljartvereniging heeft het biljart overgenomen en staat tot heden in de algemene ruimte van het M.f.c. de Badde. Een ieder die eens een balletje wil stoten mag gebruik maken mits je minimaal 16 jaar oud bent en wanneer het gebouw is geopend.

De biljartvereniging biljart op de woensdagavond vanaf 20.00 uur en informatie is dan te verkrijgen.

BILJARTVERENIGING  “de Weeme” 

In het M.f.c. de Badde
Greveling 139
9654PP Annerveenschekanaal
Tel. 0598 491019

DIT GEBEURD ER

Nieuwsoverzicht

26
oct

Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen…

07
jun

Steunpunten op afspraak weer open

Instituut Mijnbouwschade Groningen; Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen wij u vanaf 7 juni…

22
feb

Instituut Mijnbouwschade Groningen opent schadeloket in Annerveenschekanaal in Drenthe

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) opent vanaf komende maand een fysiek steunpunt in multifunctioneel centrum…

22
feb

Inwoners Annerveenschekanaal bezorgd over verhalen schade nu NAM stopt met gaswinning

Het is het gesprek van de dag in Annerveenschekanaal. De NAM stopt halverwege volgend jaar…