Samen koken, samen eten.

Het M.f.c. en de dorpsorganisatie zijn in een vergadering op het idee gekomen om iets gezamenlijks  te organiseren. Het idee dat werd geopperd was om met een groepje hobbykoks te gaan koken voor inwoners die daar behoefte aan hebben. In eerste instantie is het idee onder op de stapel gekomen omdat er wel geïnvesteerd moest worden in bestek, servies, pannen, kookplaten enz. enz. en ook staat er een steamer op ons wensenlijstje. Op een gegeven moment kwam er een oproep voorbij van de jarige Rabobank (125 jaar)om je als vereniging of stichting aan te melden met een origineel  idee. Dit idee hadden wij immers op de plank liggen en hebben dit aangevuld met het wensenlijstje en een financieel plan. Ook is er een kleine verbouwing van het huidig keukentje in het plan opgenomen. De Rabobank heeft hiervoor in totaal € 125.000 in een pot gestort genaamd ‘Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage’.

Uit de ruim 400 inzendingen zijn er 24 initiatieven beloond. En één van de 24 gelukkigen waren wij. Op 17 januari hebben wij een cheque van 5 duizend euro in ontvangst mogen nemen van dhr. Mennes directeur van de Rabobank.

Wij gaan inmiddels met volle vaart door om meer euro’s binnen te halen en hierbij hebben wij een beroep gedaan uit het potje ‘groot leefbaarheidsfonds’ van de gemeente Aa en Hunze. Dit lijkt ook positief uit te pakken. Hopelijk is er op de Algemene Ledenvergadering van de Dorpsorganisatie en het MFC op 22 maart 2024 meer nieuws.   Wordt vervolgd.

DIT GEBEURD ER

Nieuwsoverzicht

21
mar

Kern met Pit

Er kan gestemd worden op de landelijke “Kern met Pit” verkiezing. Het kost je een…

11
feb

Kern met Pit

“Hoe kunnen we het dorpspark nog meer en beter benutten?” Daarmee begon de oproep in…

07
mar

Samen koken, samen eten.

Het M.f.c. en de dorpsorganisatie zijn in een vergadering op het idee gekomen om iets…

07
mar

Stichting Feestcommissie FC2000

I.v.m. persoonlijke perikelen van enkele commissieleden ziet de huidige feestcommissie het niet zitten om deze…

07
mar

Nieuws van OBS De Kameleon

Sponsorloop op het buitenspeelterrein voor onze leerlingen Vrijdag 26 april staat in het teken van…

07
mar

Nieuws van “Gaston”

Aktiegroep “GASTON” p/a Greveling 59 9654 PN  Annerveenschekanaal Inmiddels is de 10.000 euro subsidie VVG…