Instituut Mijnbouwschade Groningen opent schadeloket in Annerveenschekanaal in Drenthe

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) opent vanaf komende maand een fysiek steunpunt in multifunctioneel centrum De Badde in Annerveenschekanaal. Het is het eerste schadeloket in Drenthe en de 14e van IMG.

Inwoners van de gemeente Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo kunnen daar terecht met vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen. Het loket is alleen op maandagmiddag geopend tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Het schadeloket zal er in ieder geval tot de komende zomer zijn.

Zeven extra steunpunten

Dat blijkt uit een brief die vorige week is verstuurd aan raadsleden van de gemeente Aa en Hunze. Waarom IMG vooralsnog slechts een half jaar blijft in Annerveenschekanaal is omdat wordt bekeken of het wel werkt. ,,En of het voorziet in een behoefte”, zegt Jouke Schaafsma van IMG.

Het nieuwe Drentse schadeloket is een van de zeven die er worden geopend, vertelt Schaafsma. Er komen ook zes nieuwe loketten van IMG in de provincie Groningen. IMG had vanwege de gaswinning in Groningen al zeven steunpunten in de provincie Groningen. Inwoners met vragen over mijnbouw, gaswinning en schade konden al terecht in Loppersum, Appingedam, Groningen en Midden-Groningen. ,,Straks dus ook in Oldambt, het Westerkwartier en de gemeente Aa en Hunze.”

Het is nog wel de vraag of de deuren van de schadeloketten ook echt op maandag 4 januari opengaan. Dit in verband met corona, legt Schaafsma uit. ,,We zijn echt afhankelijk van het kabinet.” Schaafsma adviseert mensen die gebruik willen maken van het schadeloket om de DigId en mobiele telefoon mee te nemen. ,,Dan kunnen onze medewerkers ook direct helpen.”

Schade in Drenthe

In Aa en Hunze zijn 756 schademeldingen binnengekomen. Het gaat om schade aan huizen die zijn ontstaan door aardbevingen als gevolg van gaswinning. In totaal is er al ruim 2,5 miljoen euro uitgekeerd aan schade in Aa en Hunze.

In Annerveenschekanaal zullen op de maandagmiddagen zogeheten zaakbegeleiders aanwezig zijn. Zij kunnen vragen beantwoorden over schadeafhandeling, uitleg geven over de Waardedalingsregeling en helpen met het indienen van een aanvraag.

In de gemeenten Tynaarlo en Noordenveld wonen ook veel mensen die schade ondervinden van mijnbouwactiviteiten in Drenthe en Groningen. In Tynaarlo is al ruim 17,3 miljoen euro aan schadegeld uitgekeerd en in Noordenveld ruim 11,7 miljoen euro. In die twee gemeenten hebben zich al 5445 inwoners zich gemeld bij het IMG dat zij schade hebben.

DIT GEBEURD ER

Nieuwsoverzicht

11
feb

Kern met Pit

“Hoe kunnen we het dorpspark nog meer en beter benutten?” Daarmee begon de oproep in…

26
oct

Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen…

07
jun

Steunpunten op afspraak weer open

Instituut Mijnbouwschade Groningen; Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen wij u vanaf 7 juni…

22
feb

Instituut Mijnbouwschade Groningen opent schadeloket in Annerveenschekanaal in Drenthe

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) opent vanaf komende maand een fysiek steunpunt in multifunctioneel centrum…

22
feb

Inwoners Annerveenschekanaal bezorgd over verhalen schade nu NAM stopt met gaswinning

Het is het gesprek van de dag in Annerveenschekanaal. De NAM stopt halverwege volgend jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *